Geel

Gelenaar krijgt voorwaardelijke straf voor aanval met mes op vader

Een man van 31 uit Geel werd door de rechtbank in Turnhout vrijgesproken voor poging tot moord. Hij werd wel schuldig bevonden aan slagen en verwondingen met voorbedachte raden met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van 1.600 euro als gevolg.

Op 16 november 2022 liep een discussie tijdens het eten uit de hand bij het gezin in Geel. De beschuldigde had ketchup gemorst. Zijn vader maakte zich daar druk in en opperde dat het tijd werd dat zijn zoon alleen ging wonen. Die pikte dat niet en haalde met een steakmes uit naar zijn vader. Die werd werd daarbij gewond aan het been.

De ouders stelden zich burgerlijke tegen hun zoon, maar eisten geen schadevergoeding. Ze willen alleen dat hij de nodige begeleiding krijgt. De woedeaanval zou het gevolg zijn van alcoholgebruik. De man moet zich nu residentieel laten begeleiden voor zijn psychische problematiek en zijn alcoholproblematiek. Als hij dat niet doet, wordt zijn straf effectief.