Geel

Gelenaar krijgt werkstraf nadat hij urbexer aanviel

Een man van 56 uit Geel moet een werkstraf van 80 uren uitvoeren. Hij gaf in zijn woning in de Dokter Van de Perrestraat in Geel een student enkele messteken en uitte bedreigingen tegen de student. Die deed aan ‘urbex’ een hobby die bestaat uit het binnendringen en fotograferen van verlaten gebouwen. Hij dacht vorig jaar dat hij en zijn kompaan in een leegstaand pand waren in de Dokter Van de Perrestraat, maar het was in tegenstelling van wat ze dachten toch bewoond.

De eigenaar van het huis betrapte hen op heterdaad in zijn woning. Hij kreeg één van beiden te pakken en verwondde de jongeman met een mes en gaf hem een slag op het hoofd. Na het incident ging het slachtoffer naar het ziekenhuis voor verzorging. De beklaagde verweerde zich in de rechtbank dat hij ook het slachtoffer was, omdat er volgens hem in zijn huis was binnengebroken.

De openbare aanklager vroeg om hem te veroordelen tot een 1 jaar cel. De rechtbank legde de beklaagde een werkstraf op van 80 uur. Als hij die niet uitvoert, dan riskeert hij toch acht maanden cel. Ook moet de beklaagde aan het slachtoffer een schadevergoeding van 4.061 euro betalen.