Kasterlee

Kastelse kinderraad maakt kennis met zero waste winkelen

De kinderraad van Kasterlee bracht een bezoek aan Roos met Witte Stippen en De Goedzak in de Geelse Nieuwstraat. Ze maakten er kennis met zero waste winkelen en verantwoord consumeren. De kinderraad ging op pad met de bus en ontdekte dat je ecologisch verantwoorde keuzes kan maken zonder in te boeten aan luxe.

Babs van Roos met Witte Stippen legde de principes van zero waste winkelen en milieubewust winkelen goed uit. Vermijden staat op nummer één, hebben we het product echt nodig? Indien ja, kies dan voor het product met het minste inpakt op het milieu en dus bij voorkeur ook het product met het minste, of liefst geen, verpakkingsmateriaal. Vervolgens komt recycleren. Hergebruik verpakkingen en sorteer ze bij het juiste afval.

Ook bij Joris van De Goedzak mocht de kinderraad veel ontdekken. Hier leerden de kinderen dat plastic de grootste vijand is en dat je in De Goedzak echt verantwoord kan consumeren, met oog voor het milieu. Het water kwam in hun mond bij het ontdekken van al dat lekkers. Bij Joris winkel je met eigen potjes en zakjes. De kinderraad ging zelf aan de slag en vulden hun eigen potjes vol lekkers.

“Onze afvalberg verkleinen heeft een serieuze inpakt op het milieu, alle kleine beetjes helpen. Het is fijn om zien hoe we dit eenvoudig kunnen integreren in ons dagdagelijks leven. De kinderraad heeft alvast veel bijgeleerd”, vertelt schepen van jeugd Rob Guns.