Geel

Man riskeert 10 maanden cel voor diefstal op Geelse bouwwerf

Een man van 41 riskeert een celstraf van 10 maanden voor een diefstal op een bouwwerf in Geel. Hij meldde zich op de dag van de diefstal ziek bij zijn werkgever, maar trok er met de bestelwagen van z’n werkgever op uit om 80 kilogram koper en de aansluitkabel van een bouwkraan te stelen.

De diefstal gebeurde begin vorig jaar. Op de beelden van de werfcamera was een bestelwagen te zien. De bestuurder pleegde de diefstal. De bestelwagen bleek van een bouwbedrijf uit Ham te zijn en volgens de eigenaar werd de wagen gebruikt door de beklaagde. De arbeider ontkende in eerste instantie de feiten. Hij verklaarde die dag thuis te zitten met corona.

Maar via het track-and-trace-systeem in de bestelwagen werd al snel duidelijk dat de beklaagde op het moment van de diefstal wel degelijk op de werf was geweest.