Kasterlee

Pellemanstraat uitgeroepen tot leukste speelstraat van Kasterlee

Tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag werden vijf straten in Kasterlee omgebouwd tot uitdagende speelstraten waar vele kinderen zich naar hartenlust uitleefden. Tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag is de missie van de gemeente Kasterlee sporten, spelen, bewegen en ontmoeten in een gezellige buurt.

Dankzij de inzet van verschillende inwoners stelde Kasterlee een speelstratenplan op. Alle kinderen waren welkom op woensdagnamiddag 19 april op verschillende locaties in Kasterlee. De vijf straten; Schoolstraat, Sint-Antoniusstraat, Pellemanstraat, Isschot en Strepkens, werden door meters, peters en omwonenden omgetoverd tot een echt speelparadijs voor jong en oud. Als extraatje trakteerde Kasterlee alle deelnemende straten met lekkere en gezonde snacks.

Aan de hand van ingestuurde sfeerfoto’s besliste een jury dat Pellemanstraat zich voor één jaar de leukste speelstraat van Kasterlee mag noemen. Pellemanstraat werd beloond met een kindvriendelijke receptie en een nieuw en officieel straatnaambord ‘Leukste Buitenspeelstraat’ uit de handen van schepen Rob Guns: “Kinderen op ontdekking laten gaan in hun eigen woonomgeving om zo hun vrijetijdsbeleving te boosten, daar maken wij onze jongeren graag warm voor!”