Geel

Petticoat : Zes Geelse jongedames staan al 10 jaar samen op het podium

Zaterdagavond vierde de groep Petticoat zijn tiende verjaardag in het parochiecentrum St-Amands in het Geelse stadscentrum. Voor de eerste keer was het een live optreden met een band.

Zes Geelse meisjes wilden 10 jaar geleden iets doen met zingen en muziek : Nore Primus, Leonie Geens, Emilie Stevens, Marie Van Rompaey, Julie Dekoninck en Flore Geuns kunnen nu terugzien op een goed gevuld decennium. Want dit half dozijn jongedames brengt covers in alle stijlen en talen. Dat bewezen zij 7 jaar geleden bij Geel FM tijdens het verzoekprogramma Request for Dimpna, net voor de Dimpna ommegang.

In die 10 jaren dat ze samen muzikaal op stap waren, gaven ze een mini-optreden voor onder andere koningin Mathilde in het koninklijk paleis.

© Frank Toussaint

De zes jongedames vieren de 10de verjaardag van Petticoat in mei uitgebreid in cultuurcentrum De Werft. Het optreden van zaterdagavond 13 mei is uitverkocht en voor het optreden van zondag 14 mei in de namiddag zijn er nog kaarten, die je hier kan bestellen. En ze willen er nog minstens 10 jaar bij doen.