Geel

Stroompanne zorgt voor uitstel operaties in Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel kreeg op dinsdag 18 april rond de middag te maken met een stroompanne. De automatisatie van een aantal systemen op enkele diensten liep hierdoor schade op. Ondertussen is op woensdag 19 april de reguliere werking op de spoed hernomen.

Enkele ingrepen in het operatiekwartier worden woensdag (19/4) en donderdag (20/4) nog uitgesteld omdat de technische diensten herstellingswerken uitvoeren. Patiënten die dringend een operatie nodig hadden, werden naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. Vrijdag gaat het volledige operatiekwartier opnieuw functioneel zijn. Patiënten die een impact ondervinden worden persoonlijk gecontacteerd door de medewerkers van het ziekenhuis.

Voor de patiënten in het ziekenhuis bleef het ongemalt eerder beperkt. De werking op verpleegafdelingen, polikliniek, daghospitalen, slaaplabo en de diensten radiologie, nucleaire en labo blijft ongewijzigd.