Kasterlee

Treinverkeer loopt in de soep tussen Turnhout en Herentals

Momenteel ondervindt het treinverkeer hinder op de spoorlijn Turnhout-Herentals. Waarschijnlijk pleegden dieven daar afgelopen nacht een koperdiefstal. Daardoor rijden er op dit moment geen treinen tussen Turnhout en Herentals, maar zijn ook de spoorwegovergangen in Kasterlee allemaal dicht.

De slagbomen zijn gesloten en het rode licht bij de overweg is in werking. Er rijden momenteel bussen om treinreizigers naar hun bestemming te brengen.

Politie Regio Turnhout benadrukt dat het absoluut verboden is om een gesloten overweg over te steken of tussen de slagbomen te slalommen. Wie dat toch doet en betrapt wordt, riskeert een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Het is nog niet duidelijk hoelang de hinder zal duren.