Geel

Vrijwilligers gezocht voor zomerschool kwetsbare leerlingen

In Geel zoekt de dienst gelijke kansen naar leerkrachten en begeleiders voor de zomerschool. Zij helpen tussen maandag 24 juli en vrijdag 4 augustus gedurende 1 of 2 weken kwetsbare leerlingen met het opfrissen van leerstof op een speelse manier om de kinderen zo in het volgende schooljaar een vlotte start te bieden.

De leerkrachten en begeleiders krijgen elk 30 euro per dag. De zomerschool wordt getrokken door drie ankerleerkrachten die alles vormgeven, ondersteunen en coördineren. Samen met de vrijwilligers en de deskundigen gelijke kansen, vormen zij het zomerschoolteam. Kandidaten kunnen zich hier aanmelden tot begin juli.

De zomerschool is een gratis en vrijwillig vakantieaanbod voor kwetsbare leerlingen van de lagere school, eerste graad secundair onderwijs en onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers, de zogenaamde OKAN-klas. Leren en vrije tijd worden gedurende twee weken in de zomervakantie gecombineerd. Zo kunnen leerlingen die een leerachterstand opgebouwd hebben of baat hebben bij extra oefening een vlottere start maken in het volgende schooljaar.