Geel

Wandeling ‘Koninklijke Kempen’ genomineerd voor wandeling van het jaar

Geel is opnieuw genomineerd voor de wandeling van het jaar van de provincie Antwerpen. Je kan tot en met 31 augustus je stem uitbrengen voor de wandeling ‘Koninklijke Kempen’ .

Herondek het koninklijke verleden van Retie en het Geelse Ten Aard en wandel dwars door het voormalige Koninklijke domen der Kempen. In het landschap zie je overal sporen van deze geschiedenis van boswachtershuizen en de kasseiweg tot de grafheuvel van baron Coppens en het koninklijk paviljoen aan het Kempisch kanaal (Herentals-Bocholt). De talloze vijvers van het Provinciaal Groendomein Prinsenpark zijn de blikvangers van de wandeling.

Wil je deze stevige wandeling van 16,7km graag zelf doen? Meer info en wandelfiches vind je hier. Maar vergeet ook niet te stemmen voor de wandeling van het jaar.

Mocht je dorst hebben tijdens deze wandeling, dan kan je voor een perfect getapte pint terecht bij Volkscafé De Welkom aan de Aardseweg in Geel of bij de Pop-up Bar van Beer4Nature aan het bezoekerscentrum in het prinsenpark van 29 april tot en met 8 oktober.