GeelLaakdal

AWV laat bewegwijzering naar Geel aan E313 Geel-Oost een jaar op zich wachten

Een jaar geleden werd de laatste fase aan de werken van het op-en afrittencomplex Geel-Oost rond deze periode opgestart en werd dit nieuwe complex afgewerkt.

Een jaar later zijn er nog regelmatig verdwaalde (vrachtwagen)chauffeurs die na het nemen van de afrit Geel-Oost de weg naar Geel niet vinden. Voor een lokale passant lijkt dit banaal, maar zeer vervelend voor wie voor het eerst dit afrittencomplex neemt. Nog niet ieder gps-systeem is aangepast aan de nieuwe inrichting.

Het euvel is meermaals gemeld, maar nog altijd zonder gevolg. “Ik had recent contact met bevoegd minister Lydia Peeters over de mankementen die ons ergeren na de herinrichting. Een aantal zaken vragen tijd, waarvoor ik begrip kan opbrengen. Maar het uitblijven van een wegwijzer naar Geel begint op een slechte Belgenmop te lijken…”, vertelt cd&v-afdelingsvoorzitter Stein Voet, wiens geduld opraakte.

Maandag werd het wegdek tussen de Steenweg op Meerhout en de Heikantstraat aangepakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer liet de vervelende goot wegwerken door een nieuwe laag asfalt. Binnen enkele wegen zal ook de bocht aangepakt worden, wat het inrijden vlotter moet maken. Vrachtwagens rijden de bermen nu stuk. Wagens rijden zich vast in de berm.

“Het zijn kleine kinderziektes aan dit complex die enorm vervelend zijn voor wie het nieuwe complex dagdagelijks moet passeren”, aldus cd&v-voorzitter Stein Voet. “Naast de bewegwijzering dienen ook de verkeerslichten nog beter op elkaar worden afgestemd. Zowel voor wagens als voor de fietsers.