Westerlo

Fietsbieb Westerlo telt nu 100 leden

Afgelopen zaterdag werd Lins Laenen uit Trienenkant in Westerlo het 100ste lid van de fietsbieb in Westerlo. Ze ontving uit handen van de bezieler van de Westelse fietsbieb Stefan Van de Kerckhof en Kris Van Dael, voorzitter van Beweging.net Westerlo een duoticket voor Bobbejaanland en een waardebon voor de fietsbieb.

Sinds de opstart in de vakantie van 2019 werden door de fietsbieb van Westerlo om en bij de 500 fietsen ontleend. In een fietsbieb kan je een kinderfiets lenen. Omdat kinderen snel uit hun fiets ontgroeien ontstond het idee van een fietsbieb. Het is in feite een bibliotheek voor fietsen in plaats van boeken. Het geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

Je kan zelf kennis met de fietsbieb maken op zaterdag 27 mei van 9u00 tot 11u30 in het uitleenpunt in Projecthuis De Dreef, De Merodedreef 161 in Westerlo. Ook op zaterdag 1 juli is de fietsbieb aanwezig op de ‘open shopping days’ in het centrum van Westerlo