Kasterlee

Kasterlee lanceert Kastelse Cultuurkrachten

Schepen van Cultuur Guy Van de Perre

Kasterlee lanceert de uitreiking van de Kastelse cultuurkrachten. Vanaf 1 juni kunnen kandidaten zich aanmelden voor de waardering. Het initiatief wordt in de toekomst om de twee jaar georganiseerd door de cultuurraad en de gemeente, en vindt voor de eerste keer plaats op donderdag 7 december.

“Bij de herziening van de subsidies in 2022 gingen we het engagement aan om de cultuurverenigingen en geëngageerde vrijwilligers te blijven waarderen voor hun inzet en prestaties”, vertelt Guy Van de Perre, schepen van cultuur. ‘De nieuwe waardering in de vorm van de Kastelse cultuurkrachten omvat geen subsidie meer maar zet wel de rijkdom, diversiteit en het belang van het cultuurleven in onze gemeente in de schijnwerpers. We gaan ook een stapje verder en richten ons niet alleen op cultuurverenigingen maar ook op individuen uit onze gemeente met een hart en passie voor cultuur in verschillende sectoren. Voor de uitreiking van de Kastelse cultuurkrachten streven we naar een avondvullende en gezellige viering”.

Kandidaten voor de Kastelse cultuurkrachten kunnen gewaardeerd worden in drie categorieën: voor hun cultuurprestaties, als culturele ambassadeur of als opkomend of bijzonder talent. Bij elke categorie horen speciale voorwaarden en een aangepaste waardering. Alle info is terug te vinden in het reglement op de website van Kasterlee.

Een jury beslist welke kandidaten de titel van Kastelse cultuurkrachten, culturele ambassadeur en opkomend of bijzonder talent mogen dragen. ”We hopen alvast op veel inzendingen!”, aldus Van de Perre.