Kasterlee

Nepwapens horen niet op straat

De politie waarschuwt dat nepwapens zoals BB-guns niet op straat horen. Deze waarschuwing komt er na een incident in het centrum van Kasterlee afgelopen vrijdag. De agenten moesten toen maar liefst 2 keer uitrukken. In een tijdspanne van enkele uren kwamen er twee meldingen binnen van jongeren die met een pistool rondliepen op straat in Kasterlee.

Enkele omstaanders merkten de jongeren op met een vuurwapen. Het ging telkens om dezelfde jongeren en gelukkig bleek het wapen dat ze bij zich hadden een BB-gun te zijn. Voor omstaanders en politie zijn nepwapens vaak niet te onderscheiden van echte vuurwapens. De politie nam de BB-gun in beslag en tegen één van de jongeren werd ook een proces-verbaal opgesteld omdat hij zich niet hield aan een maatregel die door de jeugdrechter aan hem was opgelegd.