Laakdal

Vlaams Belang verdwijnt met Ingrid De Rop uit Laakdalse gemeenteraad

Tijdens de laatste gemeenteraad in Laakdal gaf raadslid Ingrid De Rop te kennen afstand te nemen van Vlaams Belang en zetelt ze verder als onafhankelijke. De andere twee zetels die de partij had, bleven al lange tijd leeg. Zo verdwijnt Vlaams Belang uit de Laakdalse gemeenteraad.

Volgens Laakdalse CD&V voorzitter Stein Voet is het dubbel. Hij is natuurlijk tevreden dat extreemrechts op deze manier verdwijnt uit de Laakdalse gemeenteraad. Maar anderzijds betreurt hij de gang van zaken. Want verschillende politieke partijen trokken met geëngageerde mensen naar de kiezer in 2018. De kiezer heeft altijd gelijk, maar in deze blijken de Vlaams Belangstemmen weggesmeten stemmen.

“Helaas biedt ook het nieuw kiesdecreet geen oplossing voor lege zitjes in de gemeenteraad. Een gemiste kans, want de Laakdallenaar heeft recht op 25 vertegenwoordigers die de belangen van de inwoners verdedigen op de gemeenteraad”, aldus Voet.