Geel

Alle Geelse kinderen starten in hun secundaire voorkeurschool

Alle Geelse leerlingen kregen hun secundaire voorkeurschool toegewezen via het nieuwe aanmeldsysteem. Van 22 april tot en met 15 mei werkten de secundaire scholen in Geel, Kasterlee, Herentals, Vorselaar, Mol en Westerlo samen in één overkoepelend aanmeldsysteem voor de overstap van basis- naar secundair onderwijs.

In totaal meldden 3098 scholieren in de regio zich aan via het nieuwe systeem, waarvan 443 Geelse kinderen. Zij kregen allemaal hun voorkeurschool toegewezen. Schepen van onderwijs Marlon Pareijn is tevreden dat alle Geelse kinderen hun schoolvoorkeur kregen. Want door de samenwerking met de scholen uit de omliggende gemeenten werd vermeden dat veel leerlingen zich zouden aanmelden in verschillende aanmeldprocedures en zo twee plekken innamen.

Voor kinderen die zich niet tijdig aanmeldden, loopt er op dit moment een vrije inschrijvingsperiode. Ze kunnen zich inschrijven op de scholen waar nog vrije plaatsen zijn. Als de voorkeurschool geen vrije plaatsen heeft, komt het kind op de wachtlijst te staan.