Geel

Bejaarde Gelenaar beticht van jarenlange belaging van jonge vrouw

Een Gelenaar van 79 verscheen voor de rechtbank van Turnhout voor jarenlange belaging van een jonge vrouw. De openbare aanklager vroeg een voorwaardelijke celstraf van een jaar met een contact- en plaatsverbod.

Negen jaar geleden merkte de jonge vrouw zijn voordurende aanwezigheid op in het zwembad van Geel. De man was altijd in haar buurt aan het zwemmen en stond ook enkele keren naast haar in de douche. Ze ging tegen de man in, maar langzaamaan sloop hij in haar leven. Hij benaderde veel mensen die ze kende en zocht haar via sociale media op. Ook op haar werk bij Colruyt sprak hij haar aan.

Na een eerste klacht in 2016 bleef het een tijd rustig, maar in 2019 volgde een nieuwe klacht tegen de beklaagde nadat hij haar op haar werk benaderde. De vrouw vroeg een schadevergoeding van 12.000 euro. De beklaagde ontkende alles dat hij iets te maken had met belaging van de vrouw en volgens hem ging het altijd om toevallige ontmoetingen. De advocate van de man vroeg om hem vrij te spreken. Vonnis volgt op 12 september.