Geel

Cafetaria en winkeltje ziekenhuis Geel failliet

Sinds woensdag 7 juni is de cafetaria en het winkeltje in de inkomhal van ziekenhuis Geel gesloten. De uitbater Hepa NV werd failliet verklaard. Het Geelse ziekenhuis wist van niets af, en ook in andere ziekenhuizen waar het bedrijf actief was, zijn de activiteiten stopgezet.

De sluiting heeft geen enkel effect op de voorzieningen voor de gehospitaliseerde patiënten, want het ziekenhuis heeft een eigen keuken. Ook de voorzieningen voor de medewerkers, de personeelscafetaria, blijft volledig operationeel. Beiden werken volledig onafhankelijk van de werking van de uitbater van de cafetaria en het winkeltje in de inkomhal.

Het ziekenhuis laat ook weten of de geplande verbouwingswerken in de inkomhal versneld kunnen opgestart worden. Ook is het ziekenhuis op zoek naar alternatieven door onder meer drankautomaten te voorzien in de inkomhal en zoekt men nu naar een nieuwe exploitant voor het winkeltje. Voor de cafetaria was al voorzien om over te stappen naar een nieuwe exploitant.