Geel

François Mylle intendant van De Warande in Turnhout

François Mylle, algemeen directeur van de stad Geel, wordt tot het einde van het jaar intendant van cultuurcentrum De Warande in Turnhout. Hij gaat beide jobs combineren. Dat maakte Vlaams minister-president en van cultuur Jan Jambon bekend.

Mylle moet nu op een half jaar tijd een nieuwe bestuurder zoeken. De laatste tijd heerst er heel wat onenigheid aan de top van de Warande. Het beheer van de Warande in Turnhout is nu nog in handen van de provincie, maar volgend jaar valt het beheerscontract met de provincie weg.

Mylle gaat ook uitzoeken onder welke vleugels het cultuurhuis zich het beste kan ontwikkelen. François Mylle heeft ervaring in de cultuursector. Hij was in het verleden al directeur van cultuurcentrum De Werft in Geel.