Geel

Geels bedrijf zorgt mee voor gin gemaakt van gezuiverd afvalwater

Veride CEO Ward De Wachter

Het Geels bedrijf Veride uit Lammerdries liet samen met een Gents bedrijf een gin maken op basis van gezuiverd afvalwater van wasserijen. De gin wordt gestookt bij Sterkstokers uit Sint-Lenaarts. Naast kruiden en alcohol bestaat de gin voor 62 procent uit gezuiverd afvalwater van industriële wasserijen. De gin heeft een alcoholpercentage van 38 procent.

Veride ontwikkelde samen met zijn Gentse collega’s een techniek om afvalwater van wasserijen zo goed te zuiveren dat het bruikbaar is om er een drankje van te maken. Met dit experiment willen ze bedrijven overtuigen om hun afvalwater te zuiveren en te hergebruiken in plaats van het te lozen en steeds vers grond-, regen- of leidingwater te gebruiken.