Geel

Geels stadspark en speelplein De Waaiburg zijn gans de avond open

Sinds 1 juni worden het stadspark en speelplein De Waaiburg in Geel ’s avonds niet meer afgesloten. Nu kunnen mensen ook ’s avonds genieten van de groene plekjes in het Geelse centrum. De afgelopen jaren werden het stadpark en speelplein De Waaiburg afgesloten rond 21u30.

De nieuwe regeling is een proefproject dat na de zomer geëvalueerd wordt samen met de politiezone. Hierna zal het stadsbestuur beslissen om de regeling zo te houden of bij te sturen waar nodig. Openbare parken zoals De Bogaard zijn ’s avonds open waardoor inwoners tijdens een warme zomeravond hier verkoeling kunnen opzoeken en dit wil de stad ook op andere plekken aanbieden.

Veiligheid in de parken blijft natuurlijk heel belangrijk. Daarom installeerde Geel eerder al camera’s in en rond het stadspark die door politiezone Geel-Laakdal-Meerhout opgevolgd worden. Daarnaast houden de gemeenschapswachten de eerste weken een extra oogje in het zeil.