Geel

Gelenaar in de cel voor verwonden van treinbegeleider

Een man van 28 uit Geel werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden voor het verwonden van een treinbegeleider van de trein in de Kempen. Ook moet hij nog een boete van 400 euro betalen. De man was in Geel onder invloed van alcohol de trein opgestapt.

De lokale poltie kreeg op 21 maart van dit jaar een oproep binnen van een reiziger. De inspecteurs stelden in het station van Herentals vast dat de treinbegeleider helemaal overstuur was en trilde. De reiziger van 28 werd in Herentals van de trein gehaald en aangehouden.

De man was in Geel onder invloed van alcohol op de trein gestapt en nam zonder een geldig vervoersbewijs plaats in eerste klasse. Hij speelde ook luide muziek op zijn gsm wat niet onopgemerkt bleef in het treinstel. Toen de treinbegeleider van 35 in Olen aan de jongeman vroeg om de muziek zachter te zetten en te verhuizen naar tweede klasse, kwam het tot een schermutseling.

Volgens een getuige begon de beklaagde te slaan en te stampen en probeerde hij ook in het been van de begeleider te bijten. Nadat hij werd opgepakt, gedroeg hij zich weerspannig op het politiekantoor in Herentals.