Geel

Man veroordeeld voor zedenfeiten

Een man van 31 uit Balen werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 4 jaar voor het seksueel misbruik van zijn dochter in Geel. De man moet een psychotherapeutische behandeling volgen en is ook voor 5 jaar ontzet uit zijn rechten. Ook moet hij zijn dochter 5000 euro schadevergoeding betalen.

De feiten gebeurden toen het meisje tussen tussen 7 en 9 jaar oud was. Het kwam allemaal aan het licht nadat de man was betrapt op het bezit van duizenden beelden van kindermisbruik. De speurders ontdekten vorig jaar exact 116.096 foto’s en ook 2.963 video’s van kindermisbruik in de smartphone van de man uit Balen. Er waren ook beelden bij van zijn eigen dochter terwijl ze zich aan het uitkleden was.

Niet veel later kwam ook aan het licht dat hij zijn eigen dochter seksueel had misbruikt. Het meisje vertelde toen ze 10 jaar was aan haar zorgjuf op school dat haar eigen vader seksuele toenadering had gezocht.