Olen

Medewerkers groendienst Olen starten vroeger in de ochtend bij warme dagen

Tijdens warme zomerdagen is het niet evident, laat staan gezond, voor de groendienstarbeiders van Olen om fysieke inspanningen te leveren onder de brandende zon. Daarom starten de medewerkers deze zomer vroeger.

Bij temperaturen van 28°C of meer, starten de medewerkers om 6u00 in plaats van om 7u30 zodat ze minder lang worden blootgesteld aan de hitte van de zon. Het gaat om een nieuwe maatregel bovenop de vaste hulpmiddelen zoals gekoelde dranken, ijsjes, werken in schaduwrijkere plaatsen, zonnecrème en hoofddeksels.

Ze gaan wel niet vanaf 6u00 met een haagschaar of een grasmachine aan het werk. De medewerkers kiezen op die dagen hun ochtendactiviteiten zo uit, dat in de buurt van woningen geen buitensporig lawaai wordt gemaakt. Na de zomer komt er een evaluatie van het systeem.