Geel

Openbaar onderzoek Roerdompstraat voor aanleggen van rammelstrook om snelheid verkeer in te perken

Momenteel loopt er een openbaar onderzoek tot en met 3 juli voor het aanleggen van een rammelstrook en een nieuwe boordsteen naast de bestaande asfaltweg in de Roerdompstraat in het Geelse deeldorp Ten Aard. Deze kaarsrechte weg verbindt Ten Aard met Sint-Jozef-Olen en Lichtaart. Over de Roerdompstraat rijden vele brede landbouwvoertuigen en is de straat relatief smal. Wat maakt dat er vaak in de berm wordt gereden vooral aan de noordzijde en dit zorgt dat er in de bermen vele putten ontstaan die gevaarlijk zijn om als bestuurders erdoor rijden, zeker met een onaangepaste snelheid. Bovendien moeten de stedelijke diensten veel tijd besteden om deze bermen continu aan te vullen en te onderhouden.

De infrastructuurwerken bestaan uit de opbraak van de bestaande boordstenen aan noordelijke en zuidelijke kant en de aanleg van een rammelstrook van 50 cm breed aan de noordelijke kant en een boordsteen van 20 cm aan de zuidelijke kant van de Roerdompstraat tussen de N19 en Lichtaartseweg. De bestaande bermen zijn vooral aan de noordelijke kant stukgereden door het verkeer. Het is niet de bedoeling om de bestaande rijweg breder te maken om vlotter te kunnen rijden. De rammelstrook wordt uitgevoerd met een print om het verkeer af te remmen in snelheid en de bestuurder te waarschuwen.

De werken gebeuren in fases en voor dit jaar is budget voorzien voor de uitvoering van het eerste deel tussen de tunnel van de Noord-Zuidverbinding en de Zeggendijk. Er is geen direct verband tussen deze plannen en het ongeval begin deze maand op het kruispunt van de Roerdompstraat met de Zeggendijk, waarbij een vrouw om het leven kwam. Het schepencollege had dit plan al goedgekeurd in februari van dit jaar.