Geel

Stadsbestuur wil opnieuw vergunning voor gokkantoor weigeren

Na het weigeren van de vergunning voor BetFirst op de Pas in november 2022, moet nu ook Magic Betting Geel (GL Bet BV) in de Stationstraat eraan geloven. Op de agenda van aanstaande gemeenteraad (22 juni) plant het stadsbestuur de driejaarlijkse hernieuwing van de vergunning voor een F2 wedkantoor te weigeren.

Sinds de vorige hernieuwing is er immers nieuwe wetgeving ingevoerd die ondubbelzinnig bepaalt dat ‘de aanvrager van het convenant ervoor moet zorgen dat een kansspelinrichting klasse IV niet gevestigd wordt in de nabijheid van onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, plaatsen die vooral door jongeren worden bezocht, …’ Vervolgens herneemt het stadsbestuur de lange motivering voor de weigering die het vorig jaar opbouwde. Daarin worden onder andere alle scholen, zorginstellingen en door jongeren druk bezochte plaatsen in de omgeving opgesomd.

Wellicht zal na BetFirst binnenkort dus ook Magic Betting uit het straatbeeld verdwijnen. In november 2022 kwam de weigering van de vergunning tot stand door het werk van de oppositie. Bijna de voltallige gemeenteraad kon zich achter het standpunt scharen om gokkantoren te weren uit Geel. Het pand waarin BetFirst gelegen was, staat inmiddels te koop.

© Sander Verwerft