Geel

Vernieuwde squashboxen Axion vernoemd naar Geelse squashtalenten

De vier vernieuwde squashboxen in sportcentrum Axion in Geel kregen elk een naam. Drie van hen werden vernoemd naar Geelse squashtalenten waaronder de zusters Nele en Tinne Gilis en Gaëtane Hitchins. De laatse kreeg de naam Axion mee.

Gelenaars Nele en Tinne Gilis spelen al jaren squash op wereldniveau. De Geelse Gaëtane Hitchins was een talentvolle speelster die helaas tien jaar geleden om het leven kwam in een verkeersongeluk. Als eerbetoon aan de speelsters, vernoemden de stad en Squash Point drie squashboxen naar hen.

Squash heeft een rijke geschiedenis in Geel en is hier niet meer weg te denken. Bij de vernieuwing van Axion was het dus vanzelfsprekend dat de vier squashboxen ook in het nieuwe sportcentrum een plaats zouden krijgen. Ze hadden enkel nog namen nodig.