Laakdal

Voedselbos en samentuin in de maak op oud voetbalveld naast Vogelzang

Het oud-voetbalveld naast dagcentrum Vogelzang in laakdal wordt omgevormd tot een gevarieerd stukje natuur. Er komt een voedselbos met fruitbomen, voedselbosranden en een samentuin, dat is een plek waar mensen samenkomen om ecologisch te tuinieren en om elkaar te ontmoeten.

De oude voetballokalen op het terrein werden al afgebroken. Later dit jaar volgen de grondwerken. Deze werkzaamheden brengen mogelijks geluidshinder met zich mee. Ook zal er af- en aanrijdend werfverkeer zijn.

In het najaar lanceert de gemeente Laakdal een oproep voor vrijwilligers om te helpen met het planten van de bomen. Begin volgend jaar zou het project klaar moeten zijn en hoopt men om in het voorjaar van 2024 de samentuin feestelijk te kunnen openen.