Geel

Vooruit Geel trekt met eigen lijst naar gemeenteraadsverkiezingen 2024

Noël Devos

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen trekt Vooruit-Geel met een eigen lijst naar de Geelse kiezer. Volgens Noël Devos is het een logische keuze, na de recente nationale peilingen waarbij de partij Vooruit goed scoort.

Want volgend jaar zijn er in juni eerst Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen en in oktober lokale verkiezingen. Dat gaat bij de kiezers redelijk verwarrend overkomen dat ze in oktober bij de lokale verkiezingen geen Vooruit meer gaan zien en dat de socialisten volop De Brugpartij moeten promoten. Dat is wel een grote bekommernis bij de Geelse afdeling. Maar Vooruit-Geel wilt ook de kaart van jonge mensen trekken en hen een kans geven om op verkiesbare plaatsen te gaan staan.

Volgens De Brugpartij had Vooruit-Geel zijn engagement binnen de Geelse grootste oppositiepartij afhankelijk gesteld van twee eisen en dat was voor de Brugpartij onaanvaardbaar. In beide gevallen ging het om mandaten die de Geelse socialisten voor zichzelf opeisten. Er werd niet onderhandeld, maar wel gepraat.

Daaruit bleek dat Vooruit-Geel tot het einde van de lopende legislatuur deel blijft uitmaken van de huidige gemeenteraadsfractie. Omdat inhoudelijk Vooruit-Geel geen probleem had met de werking en de standpunten van de Brugpartij, aldus Devos. De Brugpartij is de grootste oppositiepartij in Geel en bestaat uit Vooruit-Geel, Groen, Beweging.net en enkele onafhankelijken, waaronder fractieleider Dirk Kennis.