Geel

Vroege maaibeurt Geelse bermen

De stad Geel kreeg een toelating van Agentschap Natuur en Bos om bepaalde bermen al voor 15 juni te maaien. Hierdoor krijgen kruidengewassen meer kans om te groeien tussen de dominante grassoorten.

De vroege maaironde is opgedeeld in twee fasen. Een eerste helft van de bermen werd in de tweede helft van mei al gemaaid. De tweede helft staat in de tweede helft van deze maand gepland. Het is dus mogelijk dat de straat om de hoek gedaan werd in mei, maar dat jouw straat pas in juni op de planning staat.

Volgens het bermbesluit van de overheid mogen bermen pas vanaf 15 juni gemaaid worden om op een duurzame manier de bermen te onderhouden, maar je zag de afgelopen weken misschien al maaitractoren in de straten. Een duurzaam bermbeheer is voornamelijk gericht op kruiden die ‘vanzelf’ terugkeren door een standvastig maaibeheer. Een deel van de Geelse bermen is nog niet klaar om hiernaar over te schakelen.