Geel

Winnaars Bike2School mogen 90 minuten springen bij Superjump

2.232 kinderen van veertien Geelse scholen registreerden elke dag tussen 20 maart en 26 mei of ze met de fiets of te voet naar school kwamen voor de Bike2School actie. Per graad mag de klas die het meeste met de fiets of te voet naar school kwam zich 90 minuten uitleven bij SuperJump aan de Antwerpseweg in Geel.

Bike2School wil kinderen aanmoedigen om met de fiets of te voet naar school te komen. De wedstrijd is een ludieke en fijne manier om de kinderen hiervoor te motiveren. En gemotiveerd waren ze, want de leerlingen legden in totaal 33.916 kilometer af. Dit is meer dan drie keer de omtrek van de maan. Ze deden deze afstand één keer te voet en zelfs twee keer met de fiets.

De drie klassen die de meeste duurzame verplaatsingen maakten, zijn drie klassen van VBS De Regenboog. In het algemeen komen zij van de veertien scholen als grote winnaar uit de bus. Daarna volgt Vrije basisschool Sint Hubertus hen op de voet en de derde plaats gaat naar Stedelijke Basisschool Winkelomheide.