Geel

WZC Klein Veldekens onder verhoogd toezicht

Woonzorgcentrum Klein Veldekens in Geel staat onder verhoogd toezicht. Het Vlaams departement Zorg voerde een tweede inspectie uit in maart en een aantal tekortkomingen waren nog niet opgelost. De inspecteurs bezochten alleen de groepswoningen van het woonzorgcentrum, waar 66 bewoners verbleven.

Bij een eerdere controle in november van vorig jaar waren enkele tekortkomingen vastgesteld. Uit het recent inspectieverslag blijkt dat aan die opmerkingen van toen geen of weinig gevolg is gegeven. Er blijkt geen aparte rookruimte te zijn. In sommige woningen ontbreken handgrepen of oproepsystemen in enkele sanitaire ruimtes. Ook werden er tekortkomingen vastgesteld bij het toedienen van medicatie.

Andere opmerkingen van de inspectie handelden vooral over de administratieve afhandeling, zoals ontbrekende informatie in sommige woonzorgplannen van bewoners of in de registratie van activiteiten. Het woonzorgcentrum krijgt tot eind deze maand om een plan in te dienen waarin staat hoe iedere tekortkoming gaat weggewerkt worden.