Kasterlee

Actief 2460 nieuwe lokale partij in Kasterlee

In Kasterlee staat een nieuwe lokale politieke organisatie in de startblokken. Actief2460 wil de bredere bevolking inspraak geven en met een frisse blik samenwerken aan het Kasterlee, Lichtaart en Tielen van de toekomst.

Robin Coelmont is één van de oprichters van Actief2460 en is nieuw in het politieke landschap. Hij kan rekenen op de ervaring van vijf andere initiatiefnemers, allen afkomstig van de lokale Open VLD afdeling in Kasterlee. Het gaat om de gemeenteraadsleden Rita Thijs, Fons Brosius, Ilse Verachtert en Jef Van Hemelen. Ook Pascal Jochums, de voorzitter van de Kastelse Open VLD sluit zich aan.

Met het nieuw initiatief wilt men een bredere bevolking aanspreken, want men merkt dat mensen geremd zijn zich te engageren in de lokale politiek omdat ze dan een ‘politieke stempel’ krijgen. En de nieuwe politieke organisatie is niet gebonden aan een nationale politieke partij. De huidige gemeenteraadsleden van Open VLD blijven de rest van deze legislatuur nog wel zetelen onder de huidige naam.