Geel

Bijna 80% van afspraken bij politiezone GLM geboekt in Geel

In het eerste half jaar van dit jaar maakten 2079 burgers een afspraak bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout om een melding of een aangifte te doen. 79% van deze afspraken werden geboekt in Geel.

Afspraken voor aangifte van ‘belediging, bedreiging, laster en eerroof’ (15%), ‘fraude en oplichting via het internet/sociale media’ (13%) en ‘verlies/diefstal van een inschrijvingsbewijs’ (13%) werden het meest gemaakt. Woensdag en donderdag waren de drukste dagen. De meest gereserveerde tijdstippen lagen tussen 9 en 11 uur en tussen 13 en 16 uur. Ongeveer de helft (51%) van alle afspraken werd online geboekt.

Uit de tevredenheidsbevraging blijkt dat 67 procent wist dat ze een afspraak moesten maken om een niet-dringende melding of aangifte te komen doen. Ook gaven de meeste burgers (97%) aan dat ze (heel) tevreden zijn over het contact met politiemedewerkers en heeft 95 procent vertrouwen in de politiezone.