Laakdal

Bouw nieuw skatepark aan sporthal Veerle goedgekeurd

Laakdal plant de bouw van een skatepark aan de sporthal in Veerle. Tijdens de laatste gemeenteraad werd het bestek goedgekeurd en kunnen er binnenkort ontwerpers hun offertes indienen. Met de bouw van een skatepark komt Laakdal tegemoet aan een nood die bleek uit een jongerenbevraging, die twee jaar geleden werd gehouden.

Het waren vooral de jongste generatie van 10 tot en met 14 jaar die vooral vragende partij was voor een skatepark. De oudere jongeren vanaf 15 jaar gaf aan dat ze interesse hadden in een jeugdhuis.

Er werden focusgroepen opgericht voor beide ideeën en beslist om eerst het skatepark-project verder uit te werken. Begin vorig jaar ging een stuurgroep van een 15-tal jonge skaters samen met de jeugddienst aan de slag. Ze zetten o.a. hun wensen in verband met het ontwerp van het skatepark op papier.