Geel

Eerste nieuwe parkeerautomaten geplaatst

Afgelopen week werden de eerste nieuwe parkeerautomaten geplaatst in de Geelse straten. Sinds 1 juni is APCOA de nieuwe uitbater van de parkeerzones in Geel. De tarieven voor het parkeren blijven ongewijzigd. Maar je kan aan de nieuwe parkeerautomaten niet meer met cash geld betalen. Enkel nog met de bankkaart. Je kan ook via sms of met de apps van Easypark, 4411 en Yellowbrick betalen.

Door het invoeren van de nummerplaat in de automaat of de verschillende apps moet je geen ticket meer achter de voorruit leggen. Doe je dit liever wel of heb je graag een bewijs? Dan kan je dit aan de parkeerautomaat nog altijd opvragen. De parkeerschijf Geels halfuurtje blijft ook nog geldig. Deze mag je in elke betalende zone gebruiken om een halfuur gratis te parkeren.

In de blauwe zone en de ondergrondse parking Ecodroom is ‘Het Geels halfuurtje’ niet geldig. De blauwe parkeerschijf is dan weer niet geldig in de betalende zones.