Geel

Gelenaar beschuldigd van afpersing

Een man van 28 uit Geel wordt ervan beschuldigd dat hij zijn ex-vriendin uit Lier afperste en haar dwong om grote geldsommen aan hem af te geven. Er hangt vijf jaar cel boven zijn hoofd. De vrouw zou zich zelfs geprostitueerd hebben om aan geld te raken. De man hield vol dat hij alleen maar het geld terug wou dat hij ooit aan haar leende.

De beklaagde liep enkele jaren geleden al vier jaar effectief op voor ernstige feiten van partnergeweld. Ondanks die straf en een contactverbod zocht de man nog altijd contact met zijn ex. In de GSM van het slachtoffer vond men berichten dat de beklaagde op drie dagen tijd drie keer 4000 euro vroeg. De man hield vol dat hij geld had geleend aan zijn ex en dat geld terug wou.

Volgens de advocate van de beklaagde prostitueerde het slachtoffer zich voordien ook al en had dit niets te maken met de schulden die ze bij de beklaagde had. De rechter velt een vonnis op 12 juli.