GeelLaakdalMeerhout

Lichte stijging van verkeersongevallen en verkeersinbreuken in politiezone GLM

88 verkeersongevallen met lichamelijk letsel werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vastgesteld in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Een stijging van 1% tegenover vorig jaar. Het aantal slachtoffers steeg met 9%. Deze stijging situeert zich voornamelijk bij de zwaargewonden. Dit jaar 20 en vorig jaar 9. Ook vielen er 97 lichtgewonden en werden er twee dodelijke ongevallen geregistreerd tijdens de eerste zes maanden van dit jaar.

Er was ook een lichte stijging van de verkeersinbreuken tegenover het eerste semester van vorig jaar. In totaal 22.989, dat is 3% meer. Zo’n 90% van de inbreuken zijn snelheidsovertredingen. De agenten controleerden met de bemande camera ruim 95.000 voertuigen. 10% ervan reed sneller dan toegelaten.