Olen

Straatverlichting ’s nachts terug aan

Het Olense gemeentebestuur besliste om de openbare verlichting op straat terug te laten branden volgens het oude brandregime. Sinds januari besloot het Olense gemeentebestuur om de openbare verlichting tussen 23u00 en 5u00 niet meer te laten branden. Enkel op vrijdag en zaterdag bleef het licht ’s nachts aan. De actie was 1 van de maatregelen om de stijgende energieprijzen te drukken.

Maar de voorbije maanden stelde het Olense gemeentebestuur vast dat door de verminderde zichtbaarheid het onveiligheidsgevoel bij de inwoners toenam. Fluvius start zo snel mogelijk met de omschakeling en de werken gebeuren per cabine. De straatverlichting kan niet overal terug tegelijk aangestoken worden. Tegen eind september zou de verlichting overal terug moeten branden. Op plaatsen waar er ledverlichting is, dimt het Olense gemeentebestuur ’s nachts de lampen tot 30%.