GeelLaakdalMeerhout

25% meer inbraken en pogingen tot in eerste zes maanden van dit jaar

In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal pogingen tot en daadwerkelijke inbraken met 25% tegenover dezelfde periode vorig jaar in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Er waren 22 pogingen tot en 47 daadwerkelijke inbraken in woningen.

In januari was er een piek van 24 inbraken, de overige vijf maanden schommelde het aantal tussen de twaalf en vier inbraken. Bij één op de drie van de 69 geregistreerde woninginbraken in de eerste helft van dit jaar bleef het bij een poging tot inbraak.

Bij de 22 pogingen werd in vijf gevallen wel ingebroken, maar niets gestolen. Zo’n 70% van de inbraken gebeurden op weekdagen en de piek in het aantal inbraken lag tussen zes en tien ’s avonds. Inbrekers zijn vooral op zoek naar juwelen en geld. Bij vijf inbraken werd ook kleding ontvreemd.