GeelLaakdalMeerhout

Aangiftes cybercriminaliteit daalt in de politiezone

16 procent minder aangiftes kwamen er binnen over cybercriminaliteit bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de eerste 6 maanden van dit jaar tegenover vorig jaar. Vorig jaar waren er het 223 aangiftes tegenover 186 dit jaar.

Het totale nadeel van al de aangiftes bedraagt in die periode rond de 355.000 euro. Het maximum geld dat ontfutselt werd door de cybercriminelen bij één van de aangiftes was 38.500 euro.

In meer dan de helft van de geregistreerde feiten gaat het over informaticafraude. Het gaat hier om phishing via ondermeer mail, whatsapp en sms. De tweede grootste categorie is oplichting met internet. Bijna 1 op de 3 gevallen. Hierbij gaat het onder meer om fraude bij online kopen en verkopen en vriendschapsfraude.