Laakdal

Fietsherstelzuilen in elke deelgemeente van Laakdal

VVV Toerisme Laakdal gaat samen met de gemeente fietsherstelzuilen installeren. Die komen aan de picknickhutten in elke deelgemeente. Fietsers die pech hebben onderweg kunnen er hun fiets herstellen.

Een fietsherstelzuil is een constructie waaraan je je fiets kan ophangen om kleine herstellingen te doen. De zuil bevat robuust basismateriaal, zoals steeksleutels, bandenlichters, schroevendraaiers en inbussleutels. Er werd gekozen voor een model waar het materiaal met extra zware kabels is vastgemaakt in de zuil zelf. Dit om vandalisme tegen te gaan.

De financiering van de zuilen gebeurt door VVV toerisme Laakdal samen met de gemeente. De plaatsing en onderhoud van de zuilen wordt gedaan door de gemeente Laakdal. In het voorjaar van 2024 gebeurt de plaatsing.