Kasterlee

GAIA dringt aan bij Kasterlee om sluiting hondenkennels goed op te volgen

Hoeve Hoogland en Felicanis in Kasterlee moeten sluiten. Dat zegt Dierenrechtenorganisatie GAIA. Beide hondenkennels zijn eigendom van dezelfde uitbaters. Ze kwamen al eerder in het nieuws door dierenmishandeling en broodfok.

Vorig jaar in oktober was er nog een grote politie inval in beide kennels. Het onderzoek loopt nog. GAIA had een gesprek met burgemeester Ward Kennes en schepen van milieu Gert Storms van Kasterlee. Volgens de burgemeester ging het om een informeel gesprek.

De erkenning van de hondenkennels werd al in mei ingetrokken door bevoegd minster van dierenwelzijn Ben Weyts. De uitbaters hadden tot 1 augustus om de kennels te sluiten. Maar de uitbaters vonden dat het niet haalbaar was door de aanwezigheid van het grote aantal dieren. Ze kregen van de rechter nu tot 1 oktober nog om honden en katten te verkopen, maar ze mogen zeker geen aankopen meer doen.

Volgens de burgemeester volgt Kasterlee het dossier op en zal de milieupolitie de sluiting op 1 oktober zeker laten opvolgen.