Laakdal

Laakdal helpt senioren met openbaar vervoer

Laakdal start met een Lijnbuddy-project om senioren te helpen bij het nemen van het openbaar vervoer. Dankzij een buurtanalyse en gesprekken met senioren werden de noden en behoeften van ouderen in kaart gebracht. Binnen het thema mobiliteit werd duidelijk dat veel senioren moeilijkheden ondervinden bij het nemen van het openbaar vervoer. Zo zijn bijvoorbeeld zowel de dienstregeling als de verkoop van tickets tegenwoordig vooral online te vinden, wat voor senioren een struikelblok is.

De dienst senioren van Laakdal gaat de aanvragen hehandelen en de aanvragers koppen met lijnbuddy’s. De bedoeling is om de zelfredzaamheid van de ouderen te verhogen. De buddy gaat maar één of twee keer mee en staat de senior bij gedurende gans het traject van bij de aankoop van het ticket tot het einde van de rit. De voorbereidingen voor het Lijnbuddy-project zijn gestart. Wie interesse heeft om lijnbuddy te worden, kan zich wenden tot de dienst senioren van de gemeente Laakdal.