Geel

Oud schoolgebouw SBS Katersberg is nieuwe noodwoning

Het oude schoolhuis van de stedelijke basisschool De Katersberg is onlangs verbouwd en geopend tot een nieuwe noodwoning. In de woning kan een gezin tot tien personen tijdelijk hun intrek nemen.

In Geel zijn er nu acht noodwoningen in totaal, waaronder nog drie nieuwe noodwoningen op de site van het lokaal opvanginitiatief aan de Kwakkelberg in Geel. Die kwamen er vorige maand erbij. De Geelse noodwoningen kunnen samen 25 mensen tijdelijk huisvesten.

Een noodwoning is een tijdelijke woning die bedoeld is voor mensen die dakloos zijn of op het punt staan dakloos te worden. Noodwoningen zijn vaak klein en eenvoudig, maar ze bieden mensen een dak boven hun hoofd. Zo kunnen de tijdelijke inwoners een permanente woning zoeken terwijl ze op een veilige plek wonen. De duur van het verblijf in een noodwoning is beperkt in tijd en afhankelijk van de situatie.