Geel

Ruimen slib slotgracht Roosendaelhof zorgt voor beperkte hinder

Op woensdag 9 augustus wordt gestart met het ruimen van het slip in de slotgracht rond hotel Roosendaelhof in de Stationsstraat in Geel. De werkzaamheden duren tot begin september. Doordat de aannemer kiest voor een methode waarbij ze niet in het stadspark moeten zijn, is er beperkte hinder in de Stationsstraat en Technische Schoolstraat ter hoogte van de slotgracht.

Je kan het voetpad in de Stationsstraat aan de kant van Roosendaelhof niet gebruiken en de parkeerplaatsen grenzend aan het stadspark zijn tijdens deze periode afgesloten. Voor het doorgaande verkeer is er geen probleem.

De werken zorgen ervoor dat de slotgracht weer meer water kan opvangen tijdens regenbuien. Daarnaast wordt de gracht weer een gezondere plek voor dieren die in en rond het water leven. De vissen in de slotgracht zijn eerder al afgevangen en op de Dekshoevevijver weer uitgezet.