Geel

Spooroverweg Schalieschuurstraat tot maart volgend jaar dicht

De spooroverweg in de Schalieschuurstraat in Geel is momenteel in zeer slechte staat. Om verdere achteruitgang van de spoorweg en de bijbehorende risico’s voor het treinverkeer te voorkomen, wordt de overweg op nadrukkelijke vraag van spoorwegbeheerder Infrabel tijdelijk afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer vanaf aanstaande maandag.

Het gemotoriseerd verkeer in Schalieschuurstraat kan gebruik maken van de naastgelegen overwegen in Kievermont of Eksterstraat. Er worden signalisatieborden geplaatst om het gemotoriseerd verkeer te informeren dat ze niet meer langs de overweg in Schalieschuurstraat kunnen passeren.

Fietsers en voetgangers kunnen nog wel gebruikmaken van de overweg. Infrabel kan de werken aan de overweg alleen uitvoeren tijdens een weekend zonder treinverkeer. En de eerstvolgende mogelijkheid voor zo’n werkweek is pas in maart van volgend jaar.