Geel

Actie rond zwakke weggebruikers : Helft van overtredingen gebeurd in fietsstraten

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout voerde de voorbije dagen een reeks acties rond zwakke weggebruikers uit. Daarbij stelden de agenten maar liefst 145 overtredingen vast. Ruim de helft had te maken met de fietsstraten.

62 automobilisten reden te snel in deze straten, waar een regime van 30 kilometer per uur geldt, 28 anderen lieten zich betrappen toen ze een fietser in een fietsstraat inhaalden. Daarnaast zagen de inspecteurs ook tien automobilisten hun telefoon gebruiken achter het stuur, maar precies evenveel fietsers liepen tegen de lamp omdat ze al rijdend met hun toestel bezig waren.

De overige overtredingen hadden onder meer betrekking op het niet correct gebruik van een kinderzitje, foutparkeren, fietsen zonder handen aan het stuur of met twee op een step. De politie nam ook twaalf voertuigen in beslag. Het ging vooral om opgedreven (brom)fietsen en elektrische steps, maar ook een auto en lichte vrachtwagen.