Geel

BBC Geel verliest nipt van Turnhout

Op zondag namiddag startte het basketbal seizoen voor de 1st ploeg van BBC Geel. Direct een geladen match tegen de buren van Turnhout waar het duidelijk was dat beide ploegen gebrand waren om deze “Clash de Kempen” te winnen.

Er was nooit meer dan enkele punten verschil tussen de ploegen, de fouten stapelden zich op aan beide kanten en halverwege de match was de stand 36-34. Met vernieuwde vechtlust kwamen beide ploegen uit de kleedkamers, tot groot plezier van de talrijk aanwezige supporters die beide ploegen aanvuurden. Na een 58-58 gelijke stand op 5 minuten voor het einde, bleken de bezoekers net ietsje sterker dan de thuisploeg.

Met een eindstand van 68-71 wint Turnhout deze eerst match en kijkt iedereen uit naar de terugmatch op 27 januari volgend jaar. De volgende uitdaging voor het Geelse team ligt volgende week al in Limburg, met tegenstander Sint-Truiden.

© Tom Goris