Geel

Belcotec wint Voka Prijs ondernemen

Belcotec uit Geel mag zich een jaar lang de winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2023 noemen. De Kempense specialist in verwarming, ventilatie, koeling en elektriciteitswerken is in tien jaar tijd gegroeid van 5 naar 110 medewerkers en zaakvoerder Jan Vangeel verwacht dat de award zijn onderneming gaat helpen om nieuw talent aan te trekken.

Voor de 37e keer heeft Voka Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Op dit event bekroont Voka het beste wat de ondernemersregio te bieden heeft. Zo’n 400 ondernemers hebben het event live bijgewoond, in de Warande in Turnhout.

Uit handen van Tom Ongena, de nieuwe voorzitter van Open VLD, kreeg Belcotec de Voka-award Prijs Ondernemen 2023. “De prijs is een appreciatie voor het hele bedrijf en voor de mensen die hier elke dag hard werken. We verwachten dat deze prijs zal bijdragen aan de uitstaling van ons bedrijf en ons zal helpen bij het aantrekken van talent”, zegt Jan Vangeel, zaakvoerder van Belcotec.

Het bedrijf ligt op de innovatiecampus in Geel. En dat is een bewuste keuze die goed aansluit bij hun visie. “We zitten naast Thomas More en KU Leuven waar we intensief mee samenwerken. Zo zijn we betrokken bij stage- en onderzoeksprojecten. Deze prijs moet ons helpen in het aantrekken van nieuw talent.”

Voor de eerste keer is ook de Voka publieksprijs uitgereikt. Zo’n 6.000 mensen brachten hun stem uit en Vanhees Metalen uit Mol ging aan de haal met deze prijs. De metaalverwerker groeide uit tot een volwaardig recyclagebedrijf.